آمریکاییها متوجه اشراف اطلاعاتی و قدرت ایران در منطقه شده اند
یکی از مهمترین اخبار روزهای گذشته در جهان توافق جمهوری اسلامی ایران و ایالت متحده آمریکا برای تبادل زندانیان و آزاد شدن پولهای بلوکه شده کشورمان بود. موضوعی که با واکنشهای مختلفی همراه بود و عدهای آن را یک پیروزی بزرگ در مقابل دولت آمریکا برای جمهوری اسلامی ایران میدانستند و عدهای نیز با انتقاد از این توافق به دنبال کم اهمیت نشان دادن آن بودند.
متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در همین ارتباط گفت: نمیتوانیم اکنون جزئیات روند توافق تبادل زندانیان با ایران را فاش کنیم، زیرا این روند هنوز ادامه دارد.
میلر در پاسخ به برخی انتقادها در داخل آمریکا علیه این توافق افزود: اجازه دادن به ایران برای استفاده از وجوه آزاد شده در زمینه اهداف بشردوستانه با سیاستهای ما مطابقت دارد.
او مدعی شد: وجوه آزاد شده ایران مشمول محدودیتهای سختگیرانه خواهند بود تا اطمینان حاصل شود که از آنها برای اهداف بشردوستانه استفاده میشود. علی رغم تداوم روند تبادل زندانیان، اما همچنان به خاطر فعالیتهای مخرب ایران در سراسر جهان بر آن فشار وارد میکنیم.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: وجوه آزاد شده، داراییهای خود ایران است که با فروش نفت به کره جنوبی از این کشور طلبکار است.
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید نیز در این راستا اعلام کرد: مذاکرات برای بازگرداندن آمریکاییهای زندانی در ایران به آمریکا ادامه دارد.
سخنگوی کاخ سفید تأکید کرد که حل و فصل مسئله زندانیان آمریکایی با هیچ بحث دیگری از جمله مذاکرات هستهای ارتباط ندارد.
در این بین، اما اپوزسیون خارج نشین و رسانههای فارسی زبان خارج از کشور که در مدت اخیر به شدت به دنبال کشاندن جنگ و تحریمهای بیشتر آمریکا علیه ایران بودند و بارها از توافق احتمالی ایران با آمریکا را پیروزی بزرگ برای جمهوری اسلامی ایران میدانستند. از این توافق به صورت کاملا بی پرده و در برنامههای خود ابراز ناراحتی کردند.
در همین ارتباط علیرضا تقوی کارشناس مسائل بین الملل در گفتگو با باشگاه خبرنگاران اظهار کرد: سیاست خارجه آمریکا بر مبنای منافع ملی این کشور تدوین میشود و به اجرا در میآید و تحت تاثیر اپوزسیون و ضد انقلاب نیست. البته در یک مقطعی ممکن است آمریکاییها به خصوص رئیس جمهور بی تجربه سابق آنها ترامپ تحت تاثیر اپوزسیون ایران قرار گرفته باشد و یک سری خیالات واهی درباره کشور ما داشته باشد. اما به طور کلی آمریکاییها اکنون به برآورد دقیقی از اوضاع ایران رسیدند و متوجه شدند که جمهوری اسلامی ایران نظامی با ثبات و پایدار است و با رفتارهای عدهای از ارازل و اوباش و اوپوزسیون بی تجربه و بی خاصیتی مانند رضا پهلوی و یا نازنین بنیادی و حامد اسماعیلیون و یا افراد دیگری مثل علی کریمی که کاملا وضعیت آنها مشخص است آسیبی نمیبیند و در نتیجه آنها نمیتوانند روی تصمیمات آمریکا تاثیر گذار باشند سیاست خارجه آن هارا هدایت کنند. آمریکاییها بر مبنای عقل خود جلو میروند و میدانند که نظام ما تا جه حد اشراف اطلاعاتی و قدرت در منطقه دارد.
وی افزود: آمریکاییها در این مدت هر چه برای تعامل با ایران صبر کردند به ضرر سیاست خارجه آنها بود. آنها هر چه تعامل را به تاخیر انداختند کشور ما پیشرفت بیشتری کرد برنامه هستهای خود را جلوتر برد. بنا بر این تصمیم گرفتند که رفتارهای گذشته خود را البته به صورت مقطع و تاکتیکی تغییر دهند البته نباید فکر کنیم که این حرکت آمریکا رفتار استراتژیک بود. چرا که بایدن نیاز داد به دست آوردی برای انتخابات سال آینده این کشور؛ و از طرفی ما هم تحت تحریمهای شدیدی هستیم از آزادی داراییهای خود استقبال میکنیم و همین امر باعث شد ۲ طرف این توافق را نیاز داشته باشند.
وی گفت: کشور ما به دنبال از بین بردن برنامه اتمی خود نیست و آمریکاییها هم متوجه شدند برنامه اتمی ما از بین نمیرود و اکنون سعی میکنند سرعت این برنامه را کند کنند و ایران هم اکنون به خواسته خود رسیده و سعی میکند با دادن یک سری امتیازات مثل کند کردن سرعت غنی سازی تنفسی به خود دهد و اقتصاد کشور با آزاد شدن پولهای بلوکه شده کمک کند.
او ادامه داد: نکته دیگر آن است که در دولت گذشته همین پولها برای غذا و دارو هم آزاد نمیشد و یعنی ملت ایران باید سختی میکشید تا دچار فروپاشی اجتماعی بشود. تا حکومت مجبور به تسلیم در برابر آمریکا شود، اما این اتفای پیش نیامد آمریکا متوجه شد که اکنون باید از مواضع خود کوتاه بیاید.
نظر شما