امروز: November 25, 2024

از مادری در خانه تا مادری در جبهه

فرهنگی تاریخ انتشار: ۰۲/۰۷/۱۳ بدون نظر   48 بازدید

اندازه فونت    
از مادری در خانه تا مادری در جبهه

از مادری در خانه تا مادری در جبهه

زهرا محمودی معروف به مادر جبهه‌ها شد چون مادرانه نیازهای رزمندگان را می‌شناخت و برایشان تدبیر می‌کرد. می‌دانست که مدتی است مادرانشان را ندیده‌اند پیام مادران و پدران را به آن‌ها می‌رساند، قربان‌صدقه‌شان می‌رفت؛ مایحتاجشان را فراهم می‌کرد و زیر توپ و گلوله‌های دشمن در صف مقدم به آن‌ها کادو می‌داد و برایشان سخنرانی می‌کرد. نامه‌ای از فرمانده سپاه داشت که هیچ نیروی نظامی و انتظامی حق ندارد جلوی ایشان را بگیرد.

همدم، همنشین سنگرهایشان می‌شد، با آن‌ها نان خشکی داخل تن ماهی سق می‌زد و از لابه‌لای شوخی‌های بر و بچه‌های جبهه می‌فهمید چه خوراکی‌هایی دلشان می‌خواهد. در کمال ناباوری کله‌پاچه داغ دم سنگرها تقسیم می‌کرد. یا هندوانه خنک به سنگرهای داغ جنوب می‌رساند. حلوای بسته‌بندی با پیام‌هایی انرژی‌بخش از مردم و دانش‌آموزان در برف‌های کردستان به دستشان می‌رساند.

 مادر جبهه‌ها

همدم، دختر ته تغاری تاجر ترمه بود که در بلبشوی جنگ جهانی دوم، از همدان به تهران می‌آیند. به یک بنکدار تهرانی شوهر می‌کند، و باز هم در ناز و نعمت در خانه‌ای عمارتی زندگی می‌کند. اما با یک اتفاق به ظاهر درست، زندگی‌اش زیر و رو می‌شود. مقاومت را زمانی می‌آموزد که سختی به او رو می‌آورد.

تجربه همدم شدن او و مادر شدنش برای رزمندگان را می‌توانید در کتاب «همدم: مادر جبهه‌ها» خاطرات زهرا محمودی، به قلم کتایون رجبی راد از نشر نسیما بخوانید.

برچسب ها:
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه