امروز: November 22, 2024

معاینه رایگان بانوان به منظور کاهش ابتلا به سرطان سینه

اجتماعی تاریخ انتشار: ۰۲/۰۷/۱۸ بدون نظر   51 بازدید

اندازه فونت    
معاینه رایگان بانوان به منظور کاهش ابتلا به سرطان سینه

معاینه رایگان بانوان به منظور کاهش ابتلا به سرطان سینه

رامین صرامی فروشانی، رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی در نشست خبری پویش آگاهی بخشی سرطان پستان گفت: سرطان پستان در ایران و دنیا به عنوان مهم‌ترین عامل مرگ‌ومیر سرطان به شمار می‌رود. در ایران بنابر آمار موجود، این سرطان از سرطان‌های دیگر شایع‌تر است. ضمن اینکه همچنان وقتی در کل جمعیت شایع‌ترین سرطان است، در بانوان بسیار بیشتر و با شیب فزاینده‌ای در حال افزایش است.

او ادامه داد: کم و بیش شاهد هستیم که در جمع خانواده یا دوستان این مشکل وجود دارد این به صورت میدانی نشان می‌دهد که سرطان سینه شایع‌تر شده است.

پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی

سرطان سینه قابل درمان است ؟

او تاکید کرد: نکته خیلی مهم این است که سرطان می‌تواند خیلی خوب و خوش خیم باشد و می‌تواند خیلی بدخیم و خطرناک باشد و این بستگی دارد که چه زمانی تشخیص داده شود. اگر زود تشخیص داده شود درمان ساده‌تر و عوارض درمان کمتر است.

صرامی فروشانی گفت: باید سرطان را به موقع تشخیص دهیم چرا که همه چیز با زمان تشخیص عوض خواهد شد. در تمام دنیا به مدت یک ماه مبحثی به نام آگاهی بخشی درمورد تشخیص به موقع این سرطان تشخیص داده شده است. در این یک ماه معاینه و غربالگری سرطان سینه رایگان انجام می‌شود.

رئیس پژوهشکده سرطان معتمد جهاد دانشگاهی گفت: در دنیا سرطان پستان در خانم‌ها عموما با توده زیر یک سانتی‌متر تشخیص داده می‌شود، اما در ایران توده بالای ۳ سانتی متر تشخیص داده می‌شود. پژوهشکده معتمد قطب درمان فناورانه سرطان است، اما ما به این نتیجه رسیدیم که ما تشخیص به موقع سرطان می‌تواند مفید‌تر از فناوری‌های درمانی باشد.

پیشگیری مهم‌تر از درمان

او ادامه داد: همچنان به رغم اینکه مسئولان تلاش می‌کنند این مشکل را حل کنند، اما نظام سلامت ما یک نظام درمانگر است. بعد از ابتلای بیمار، بهترین درمان‌ها را پیاده می‌کنیم که این بسیار هزینه‌بر است. اگر ما بتوانیم با تشخیص و پیشگیری به موقع می‌توانیم از بسیاری از این مشکلات جلو گیری کنیم.

او افزود: در شبکه ملی پیشگیری و تشخیص سرطان پستان، بانوان قبل از اینکه دچار سرطان پیشرفته بشوند، نسبت به کنترل بیماری آن‌ها اقدام می‌شود. قصد داریم به کمک متخصصان و هوش مصنوعی، روند درمان بانوان مبتلا به سرطان پستان در اقصی نقاط کشور را دنبال کنیم.

اهمیت آگاه‌سازی بانوان

آسیه الفت بخش، معاون آموزشی و پژوهشی گفت: ما نمی‌توانیم در یک ماه همه بانوان را غربالگری کنیم. اما مهم این است که آگاه سازی کنیم. پنجمین سال است که همزمان با پویش جهانی این رویداد را برگزاری می‌کنیم. در این یک ماه از همه توان استفاده می‌کنیم تا بخشی از جامعه بانوان را پوشش دهیم. این از ابعاد کوچی‌تری شروع شد و گسترش پیدا می‌کند.

معاون پژوهشی و آموزشی پژوهشکده سرطان معتمد گفت: اطلاع رسانی درمورد این بیماری کم است. ما اولین پژوهشکده‌ای هستیم که چند تخصصی در این زمینه فعالیت می‌کنیم. برای کسانی که خودشان داوطلب هستند ما بحث غربالگری رایگان را انجام می دهیم و متخصصی که این کار را انجام می‌دهد توضیحاتی درباره بیماری به فرد می دهد.

او همچنین اعلام کرد که برخی نیروها در اتوبوس آمبولانس‌های هلال احمر در میادین شلوغ و پرتردد شهر آماده خدمت رسانی و غربالگری هستند.

الفت بخش گفت: ثبت سرطان یکی از وظایف وزارت بهداشت است. وزارت بهداشت آخرین بار سال ۱۳۹۶ در این باره آمار داده و از آن زمان کتابچه ای به این منظور منتشر نشده است.

او با استناد به سازمانی که ابتلای جهانی سرطان را گزارش می‌دهد، گفت: در ایران سالانه ۱۷ هزار ابتلا به سرطان سینه داریم. در جمعیت بانوان ۲۸ درصد سرطان ها را سرطان سینه تشکیل می دهد.

زنان از ۴۰ سالگی ماموگرافی را آغاز کنند

حمید احمدی، فلوشیپ جراحی پستان و مدیر مرکز کلینیک فوق تخصصی سرطان سینه گفت: باور غلطی درباره سرطان سینه وجود دارد. خانم‌هایی که مراجعه می‌کنند از ماموگرافی تشخیص سرطان، ترس دارند و فکر می‌کنند برایشان ضرر دارد. باید بتوانیم تفهیم کنیم که ابزارآلات پزشکی ضرری ندارند و ما توصیه‌ای نمی‌کنیم که به ضرر بیمار باشد.

او تاکید کرد: معاینه شخصی کافی نیست. چرا که فرد زمانی می‌تواند یک توده را لمس و حس کند که حداقل ۲ سانتی‌متر باشد، و در آن زمان توده بزرگ شده و برای درمان کمی دیر است.

مدیر مرکز فوق تخصصی سرطان سینه گفت: برخی تصور می‌کنند چون در اطراف خود مبتلا به سرطان نداشت‌اند مبتلا نمی شوند. برای سرطان ۲۰_۳۰ عوامل وجود دارد که ژنتیک یکی از آن‌ها است.

او گفت: توصیه اکید است که هر خانمی حتی اگر هیچ مشکلی نداشته باشد، باید از ۴۰ سالگی ماموگرافی را آغاز کند. ماموگرافی جای سونوگرافی را نمی‌گیرد و برعکس.

معاینه رایگان بانوان به منظور کاهش ابتلا به سرطان سینه

برچسب ها:
مطالب مرتبط

نظر شما

  • لطفاً از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
  • از ارسال دیدگاه های تکراری ، توهین به دیگران و ارسال متن های طولانی و اسپم خودداری نمایید.
  • از کلمات و اصطلاحاتی که محتوای نامناسب و توهین آمیز دارند در دیدگاه خود استفاده نکنید.
  • اين سايت تابع قوانين و مقررات جمهوري اسلامي ايران است.
رفتن به ابتدای صفحه