9 راه ساده برای ابراز همدردی
گاهی اوقات ابراز همدلی به صورت کلامی میتواند اجباری یا غیر صادقانه به نظر برسد. اما چگونه میتوان بدون گفتن هیچ حرفی همدلی خود را نشان داد؟
چند راه ساده و در عین حال قدرتمند برای نشان دادن همدلی در سکوت وجود دارند. ممکن است که این راهها کوچک به نظر برسند، اما میتوانند تأثیر زیادی بگذارند. در ادامه، به معرفی ۹ مورد از این روشها میپردازیم.
۱) گوش دادن فعال
گوش دادن فعال، راهی قدرتمند برای ابراز همدلی است.
گوش دادن فعال فقط به این معنی نیست که هنگام صحبت دیگران سکوت کنید، بلکه به معنای درگیر بودن و حضور فعالانه در گفتگو است.
لازم نیست که به هر چیزی که طرف مقابل میگوید پاسخ دهید. در عوض، باید نشان دهید که به او توجه دارید و برای آنچه میگوید، ارزش قائل هستید. این کار را میتوان از طریق نشانههای غیرکلامی مانند تکان دادن سر، حفظ تماس چشمی و داشتن زبان بدن پذیرا و باز انجام داد.
این سیگنالهای کوچک میتوانند برای کسی که افکار یا احساسات خود را با شما در میان میگذارد، تفاوت زیادی ایجاد کنند.
به یاد داشته باشید که گوش دادن فعال برای حل مشکلات طرف مقابل نیست، بلکه به آنها اجازه میدهد که احساس کنند شنیده و درک میشوند.
۲) استفاده از روش انعکاس در رفتار و گفتار
«انعکاس»، روشی ظریف و در عین حال قدرتمند برای نشان دادن همدلی است. در این روش، شما احساسات و زبان بدن شخصی که با او در حال تعامل هستید را بازتاب میدهید.
این کار به طرف مقابل نشان میدهد که از شرایط و احساساتش آگاهی دارید و او را درک میکنید. نشانههای غیر کلامی میتوانند برای برقراری ارتباط با دیگران بسیار مؤثر باشند.
۳) لمس کردن
لمس کردن، زمانی که مناسب باشد، میتواند راهی بی صدا و در عین حال قدرتمند برای نشان دادن همدلی باشد. یک آغوش آرامشبخش یا گرفتن دست میتواند کمک زیادی به افزایش حس درک و حمایت کند.
لمس کردن همچنین میتواند به کاهش هورمونهای استرس و ترشح هورمون اکسیتوسین کمک کند که اغلب به عنوان «هورمون پیوند» یا «هورمون عشق» شناخته میشود. این هورمون احساس اعتماد، آرامش و پیوند عاطفی را تقویت میکند.
۴) زبان بدن
بدن ما حتی زمانی که ساکتیم، میتواند چیزهای زیادی در مورد شخصیتمان بگوید. وضعیت بدنی، حالات چهره و ژستهایمان همگی میتوانند همدلی را نشان دهند.
به عنوان مثال، حفظ حالت باز و پذیرا، کمی خم شدن به سمت طرف مقابل و هماهنگ بودن حالات صورت با لحن مکالمه، میتواند نشاندهنده حضور ذهن شما هنگام مکالمه باشد.
همچنین، با اجتناب از حواسپرتیهایی مانند چک کردن تلفن یا نگاه کردن به اطراف، میتوانید به طرف مقابل نشان دهید که برای احساسات او ارزش قائل هستید و از او حمایت میکنید.
قدرت زبان بدن خود را دستکم نگیرید. این یک راه بی صدا اما مؤثر برای نشان دادن همدلی است.
۵) تمرکز داشتن هنگام مکالمه
حضور واقعی و تمرکز داشتن در یک مکالمه میتواند همدلی را به شیوهای عمیق نشان دهد. تمرکز داشتن حین مکالمه یعنی کاملاً به حرفهای طرف مقابل توجه کنید، بدون اینکه به پاسخ خود فکر کرده یا اجازه دهید که ذهنتان درگیر افکار دیگری شود.
ممکن است که این کار در نگاه اول ساده به نظر برسد، اما در دنیای پرسرعت امروز، تمرکز داشتن به طرز شگفتآوری نادر است. ما اغلب در حال انجام چند کار هستیم، برای حرکت بعدی خود برنامهریزی کرده و در لحظه زندگی نمیکنیم.
اما وقتی حضور فعالانهای هنگام مکالمه دارید، به طرف مقابل نشان میدهید که به احساسات او احترام میگذارید و برای شما مهم است.
۶) فضا دادن به طرف مقابل
گاهی اوقات، همدلانهترین کاری که میتوانید انجام دهید این است که به کسی فضایی برای ابراز احساساتش بدهید. به طرف مقابل نشان دهید فرقی ندارد که چه احساسی دارد، شما در کنارش هستید تا از او حمایت کنید، مهم نیست که چه اتفاقی افتاده یا خواهد افتاد.
این کار اغلب میتواند بیش از بیان هر کلمه یا توصیهای آرامشبخش باشد. فقط دانستن اینکه کسی کنار ماست و در سکوت حمایت و درک خود را نشان میدهد، میتواند منبع قدرتمندی برای آرامش باشد.
به طرف مقابل فرصت دهید تا احساسات خود را بدون قضاوت یا وقفه بیان کند.
۷) تأیید احساسات
اعتبار بخشیدن و تأیید احساسات یک نفر روشی بی صدا برای گفتن این است که «من به تو توجه میکنم، تو را میشنوم و آنچه احساس میکنی مهم است».
سعی کنید که در مکالمات خود احساسات طرف مقابل را بدون تلاش برای تغییر یا ارائه راه حل تصدیق کنید.
این کار باعث میشود که فرد حس کند که به او توجه شده و اشکالی ندارد که در مواقعی با احساسات منفی دست و پنجه نرم کند.
۸) مشاهده و پاسخ به نشانههای غیرکلامی
مردم اغلب احساسات خود را از طریق نشانههای غیر کلامی بیان میکنند. این نشانهها میتوانند شامل تغییر در وضعیت بدن یا حتی یک تفاوت ظریف در حالات چهره باشند. توجه به این نشانهها میتواند به شما کمک کند تا بفهمید که در درون فردی چه میگذرد.
پاسخ دادن به این نشانههای غیرکلامی میتواند راهی قدرتمند برای نشان دادن همدلی بدون گفتن کلمهای باشد.
۹) صبر را در خود پرورش دهید
داشتن صبر، پیشنیاز ابراز همدلی است. به طرف مقابل زمان دهید که احساسات و عواطف خود را در آرامش و بدون عجله بیان کند.
صبر نشاندهنده احترام و درک است. پس لازم است که این ویژگی را در خود پرورش دهید.
نظر شما