اگر مذاکرات شکست بخورد ایران چه می کند؟
اگرچه تناقضگوییهای واشنگتن در قبال مذاکرات با ایران موضوع تازهای نیست، اما این رویکرد طی روزهای منتهی به دور پنجم گفتوگوها بهصورت محسوسی افزایش یافت و کاخسفید کوشید با ابزار چندوجهی «تهدید» و «تحریم»، تهران را بیش از گذشته تحت فشار قرار دهد. چنین رویکری سبب بروز تفاوتهای محسوسی در این دور از مذاکرات با ۴ دور گذشته شدهاست.
نقشه راه ایران
آمادگی ایران برای واکنش سیاسی به شکست مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا یکی از سوژههای مورد توجه رسانههای بینالمللی بوده که در ادامه به برخی از آنها اشاره میشود.
- اتحاد در ایران: رسانه آمریکایی «والاستریت ژورنال» به تازگی طی گزارشی نوشت که «در واکنش به خواسته آمریکا برای قطع غنیسازی اورانیوم در ایران، مقامهای ایرانی متحد شده و اعلام کردهاند تهران از خطوط قرمز خود نخواهد گذشت».
- بازتعریف روابط با همسایگان: پایگاه تحلیلی «مدرن دیپلماسی» روز پنجشنبه در گزارشی تاکید کرد که «در شرایطی که فضای مذاکرات هستهای ایران و آمریکا همچنان پرتنش است، تهران درحال بازنگری در دستورکار راهبردی خود در منطقه خاورمیانه است و تلاش دارد با تکیه بر همسایگی سازنده و تعامل منطقهای، جایگاه خود را بازتعریف کند».
- آمریکا مقصر است: پایگاه «سندیکای خبری یهود» نیز اخیرا در گزارشی نوشت: «در حالی که مذاکرات هستهای میان ایران و آمریکا به نقطهای حساس رسیده، فضای سیاسی و دیپلماتیک پرتنشی در حال شکلگیری است. ایران هشدار داده در صورت حمله اسرائیل به تأسیسات هستهای، ایالات متحده را مسئول خواهد دانست».
- «پلن بی» ایران: خبرگزاری انگلیسی «رویترز» هم در روزهای اخیر در گزارشی تصریح کرد که با توجه به اینکه اختلافها بر سر «خطوط قرمز» طرفین در مذاکرات هستهای تهران و واشنگتن، روند مذاکرات را متزلزل کرده، ایران احتمالاً بهعنوان «پلن بی» به سراغ چین و روسیه خواهد رفت.
نظر شما